Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Σε καραντίνα στο σπίτι του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Θετικός στον Κορωνοϊό βρέθηκε ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.Ο καθηγητής Παθολογίας και Ρευματολογίας, Πέτρος Σφηκάκης και πλέον βρίσκεται σε καραντίνα μέσα στο σπίτι του.

Ο καθηγητής είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του. Ολοι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Λαϊκού Νοσοκομείου που ήρθαν σε επαφή με τον καθηγητή τις τελευταίες ημέρες ελέγχθηκαν και είναι αρνητικοί.

Εγινε απολύμανση των χώρων του νοσοκομείου όπου κινούνταν ο καθηγητής και το Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά. Το περιστατικό δείχνει τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας που πρέπει να προστατευτεί ενόψει του δύσκολου διαστήματος που ακολουθεί.Στο μεταξύ τρίτο κρούσμα σημειώθηκε σήμερα και στην Κρήτη. Δείτε εδώ αναλυτικά τι συνέβη.

iefimerida.gr

Εκτός από τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με κορωνοϊό και ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς

Με κορωνοϊό διαγνώσθηκε και ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χατζηνικολάου, είδηση που ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε προκειμένου να ενημερώσει τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή.

«Θα ήθελα να γνωστοποιήσω ότι υποβλήθηκα σε εξέταση για κορωνοϊό και βρέθηκα θετικός.

Το βράδυ της Τετάρτης 11 Μαρτίου, παρουσίασα χαμηλό πυρετό και εφαρμόζοντας τη σχετική διαδικασία, υποβλήθηκα σε εξέταση, τα αποτελέσματα της οποίας έγιναν γνωστά αργά το απόγευμα της Πέμπτης 12 Μαρτίου.

Γιώργος Χατζηνικολάου

Θυμίζουμε πως πριν από λίγη ώρα βγήκαν και τα αποτελέσματα για το κρούσμα στο Blue Star Mykonos. Δείτε εδώ τι έδειξαν

Κατόπιν συστάσεων των ιατρών και ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο, από το βράδυ της Τετάρτης βρίσκομαι σε κατ’ οίκον απομόνωση, χωρίς συμπτώματα».

Η είδηση έχει σκορπίσει, όπως είναι φυσικό, ανησυχία στην τραπεζική αγορά καθώς και στο προσωπικό της τράπεζας, καθώς διερευνώνται τα πρόσωπα με τα οποία ήρθε σε επαφή.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε και επισήμως το υπ. Υγείας διά του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα κρούσματα στη χώρα μας είναι 18, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 115, ενώ άλλα 15 κρούσματα είναι ακόμη υπό διερεύνηση.

Πηγή: iefimerida.gr