Οριστικό διαζύγιο Αργυρώς Μπαρμπαρίγου – ΑΝΤ1; Το παρασκήνιο της ρήξης και τι είπαν στην τελευταία συνάντηση

Αποκλειστικό ρεπορτάζ

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Instagram/argirobarbarigou
Instagram/argirobarbarigou

Ένα από τα πλέον εμβληματικά πρόσωπα του ΑΝΤ1, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πήρε την απόφαση να διακόψει την συνεργασία της με το Πρωινό, αφού όμως προηγήθηκαν απανωτά ραντεβού με τους υπεύθυνους του σταθμού που τελικά δεν κατάφεραν να την κάνουν να αλλάξει γνώμη. Υπήρξε μάλιστα, όπως λέγεται, έντονο παρασκήνιο ανάμεσά τους, αφού παρά την καλή συνεργασία τους και μετά από πολύωρες συζητήσεις και συναντήσεις δεν μπόρεσαν να βρουν κοινά σημεία σύμπλευσης για την επόμενη σεζόν και οι λόγοι δεν ήταν οικονομικοί, αφορούσαν όμως συγκεκριμένες προτάσεις της σεφ που δεν έγιναν αποδεκτές από το κανάλι.

Η κρίσιμη συνάντηση Αργυρώς - ΑΝΤ1

Το κρίσιμο, και τελευταίο, ραντεβού της με τα στελέχη του σταθμού έγινε μόλις μερικές μέρες πριν όπου εκείνη μετά από ώριμη σκέψη και μεγάλη συγκίνηση ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει οριστικά από την πρωινή εκπομπή και να ασχοληθεί εξ ολοκλήρου με τις δικές της επαγγελματικές δραστηριότητες, που έχουν να κάνουν τόσο με το επιτυχημένο site της argiro.gr όσο και με τον δικό της χώρο εστίασης «Παπαδάκης». Την θέση της για την επόμενη σεζόν λέγεται ότι θα πάρει ο Πέτρος Συρίγος που έχει στο παρελθόν συνεργαστεί με την εκπομπή.

Γιώργος Λιάγκας-Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Ο Γιώργος Λιάγκας είχε καλωσορίσει θερμά στο «Πρωινό» την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Το κοινό την παρακολουθεί και την ακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια φανατικά, πίνει νερό στο όνομά της και η ίδια έχει καταφέρει να χτίσει με την σειρά της μια σχέση μαζί του και ένα brand με πολύ γερά θεμέλια. Κάποτε μεταξύ αστείου και σοβαρού είχαν πει: «Οι τελευταίες που θα κλείσουν την πόρτα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 θα είναι η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και η Λίτσα Πατέρα» θέλοντας έτσι να τονίσουν τις δυνατές προσωπικές σχέσεις -πέρα από την επαγγελματική- των δυο γυναικών με το κανάλι.

Η βόμβα όμως που έπεσε από τον Γιώργο Λιάγκα για το τηλεοπτικό μέλλον της διάσημης μαγείρισσας, στην τελευταία εκπομπή του Πρωινού “γέννησε” πολλά ερωτηματικά τόσο στο φανατικό κοινό της σεφ, που πιάστηκε στον ύπνο, όσο και στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια όπου ξέσπασε μεγάλο σούσουρο για τα λόγια του παρουσιαστή που αφορούσαν στην επόμενη μέρα της διάσημης σεφ και τις σχέσεις της με το κανάλι. «Η φίλη μου Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ήρθε εδώ φέτος για να με στηρίξει, επειδή ήξερε ότι κάνω μια μεγάλη προσπάθεια από την αρχή», είπε φανερά συγκινημένος ο παρουσιαστής και συνέχισε: «Η Αργυρώ είναι φίλη μου πάνω από όλα, μπορεί να είναι του χρόνου μαζί μας, μπορεί και να μην είναι. Εγώ θέλω πολύ να είναι, όμως είναι μια δική της απόφαση, υπάρχουν και κάποιες άλλες παράμετροι. Είσαι φίλη μου, σε αγαπάω πάρα πολύ, είναι η καλύτερη μαγείρισσα».

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου επέστρεψε στον ΑΝΤ1 με ανοιχτές αγκάλες μετά το τέλος της συνεργασίας της με τον ΣΚΑΪ και της εκπομπής της «Ώρα για φαγητό» και η υποδοχή της από όλους τους συντελεστές του Πρωινού έγινε με πανηγυρικό τρόπο... Η Δούκισσα Νομικού μάλιστα όταν την είδε την αγκάλιασε και της είπε χαριτολογώντας: «Ξέρεις πόσο πολύ σε αγαπάω. Είσαι και το γούρι μου, γιατί στον γάμο μου με τον Δημήτρη μού είχες δώσει την μυστική σου συνταγή για το σουφλέ πορτοκαλιού και τον τυλίξαμε»...