Ελένη Βιτάλη: «Δεν έχουμε πολλά πολλά...» - Με ποια τραγουδίστρια έχει δικόψει τις σχέσεις της;

«Δεν έχει κάτι να αποδείξει...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDP PHOTO/ ΕΛΛΗ ΠΟΥΠΟΥΛΙΔΟΥ
NDP PHOTO/ ΕΛΛΗ ΠΟΥΠΟΥΛΙΔΟΥ

Σε δηλώσεις στην κάμερα της εκπμπής Το Πρωινό, προχώρησε, το πρωί της Πέμπτης 21/12, η Ελένη Βιτάλη. Η γνωστή τραγουδίστρια, στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε και για τη σχέση της με την κουμπάρα της Γλυκερία.

Στην ίδια συνέντευξη η τραγουδίστρια είχε αναφερθεί τόσο στην απώλεια που τη συγκλόνισε όσο και στην οικογένειά της, σε πολύ γνωστές καλλιτέχνιδες, αλλά και τα ομόφυλα ζευγάρια. Συγκεριμένα ανέφερε: «Και αυτοί, εδώ που τα λέμε, όχι όλοι, προκαλούν.»

Δείτε επίσης: «Η αγαπημένη... τούρλα ο πισινός της στον κόσμο!» - Η Ελένη Βιτάλη έκραξε άσχημα Μπισμπίκη και Βανδή

«Είδες κανέναν κόσμο να βγαίνει και να λέει ζήτω οι ετεροφυλόφιλοι; Αφού είναι φυσικό δεν το κάνουν, εσύ το κάνεις. Όταν λες ζήτω οι ομοφυλόφιλοι εσύ το κάνεις, θέλεις να τους το βάλεις στο νου» (δείτε εδώ όλα όσα έιπε).

Οι σχέσεις της Ελένης Βιτάλη με την Γλυκερία

«Δεν έχουμε πολλά πολλά με τη Γλυκερία. Είναι μια μεγάλη τραγουδίστρια, έχει κάνει την πορεία της, δεν έχει κάτι να αποδείξει. Δεν έχω κάτι άλλο να πω, να είναι καλά» ανάφερε η Ελένη Βιτάλη.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Λίγα λόγια για την καριέρα της

Η Ελένη Βιτάλη (πραγματικό όνομα: Ελένη Λαβίδα) (Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 1954) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια και ερμηνεύτρια της δημοτικής, λαϊκής και ελαφρολαϊκής μουσικής. Είναι μια από τις πιο γνωστές τραγουδίστριες του χώρου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Σεπτεμβρίου του 1954 μέσα σε μουσική οικογένεια και μεγάλωσε ταξιδεύοντας από παιδί σε όλη την επικράτεια. Η οικογένειά της είναι ρομά καταγωγής. Ο πατέρας της Τάκης (Δημήτρης) Λαβίδας έπαιζε σαντούρι και η μητέρα της Λούση (Χαρίκλεια) Καραγεωργίου ήταν τραγουδίστρια σε πανηγύρια. Έτσι, από μικρή μπαίνει και η ίδια στο χώρο των πανηγυριών, παρέα με τσιγγάνους μουσικούς και δημοτικούς οργανοπαίκτες. Αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 το μπουζούκι είχε αρχίσει να διαδέχεται το σαντούρι.

Συνέπεια αυτών είναι η πολυσχιδής μουσική προσωπικότητα που είχε όταν αποφάσισε να λάβει μέρος στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης (με το τραγούδι Χωρίς δεκάρα) και να μπει στο χώρο της δισκογραφίας. Κάνει την πρώτη δισκογραφική της εμφάνιση το 1973, στο πλευρό της Σωτηρίας Μπέλλου («Δεν περισσεύει υπομονή» Α. Κουνάδη-Β. Γκούφα), και με το «Αϊ γαρούφαλό μου» ως καθοριστικό στοιχείο στην ταυτότητά της (και την παράλληλη συμμετοχή στο Φεστιβάλ με τον «Μανωλιό») γίνεται αμέσως γνωστή.

Με το ξεκίνημά της, η Βιτάλη φανερώνει το βασικό χαρακτηριστικό, που θα καθορίσει, εξ αρχής, την πορεία της: την συνύπαρξη εντός της, δύο κόσμων, συμπληρωματικών αλλά και συχνά αντιφατικών. Χαρακτηριστική είναι η μεγάλη έκταση και η χροιά της φωνής της.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, δραστηριοποιείται στο λαϊκό τραγούδι συνεργαζόμενη με τους καλύτερους του είδους (Χρήστος Νικολόπουλος, Τ. Σούκας κ.ά.). Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δουλειές έντεχνων συνθετών (Μίκης Θεοδωράκης, Σταμάτης Σπανουδάκης, Νότης Μαυρουδής, Σπύρος Σαμοΐλης, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Ανδρέου, Αντώνης Μιτζέλος, Σταμάτης Κραουνάκης, Γιώργος Σταυριανός, Νίκος Πορτοκάλογλου κ.ά.) και ηχογραφεί επανεκτελέσεις ρεμπέτικων, παλιών λαϊκών και δημοτικών.

Πηγή: Wikipedia