MasterChef 6 Highlights (21/3) - Τα νέυρα του Γρηγόρη και η απογοήτευση της Καλλιόπης

Όσα είδαμε στο χθεσινό επεισόδιο

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
MasterChef 6 Highlights (21/3) - Τα νέυρα του Γρηγόρη και η απογοήτευση της Καλλιόπης

Όλα τα είχαμε και χθες, Δευτέρα 21/3, στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο του Master Chef! Από Mystery Box με αρώματα ανατολής και...μερακλίδικα πιάτα μέχρι νεύρα και απογοητεύσεις από τους παίκτες για την προσπάθεια τους.

Όλα όσα παρακολουθήσαμε στο χθεσινό επεισόδιο Δευτέρα 21/3, στο MasterChef

"Πάγωσαν" οι παίκτες με το Mystery Box - Η ανακοίνωση που δεν περίμεναν από τους κριτές

Με το Mystery Box αυτής της εβδομάδας ήρθαν αντιμέτωποι απόψε 21/3 οι παίκτες του Masterchef 6, το οποίο γέμισε με αρώματα και γεύσεις Ανατολής. Οι διαγωνιζόμενοι μάλιστα δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους με την προοπτική να μαγειρέψουν μερακλίδικα πιάτα.

Η κριτική επιτροπή λοιπόν ανακοίνωσε πως η θεματική είναι πιάτα της Κωνσταντινούπολης, τα οποία θα έπρεπε να είναι και δημιουργικά για να διεκδικήσουν την ίδια στιγμή τα πλεονεκτήματα για το τεστ δημιουργικότητας που θα ακολουθούσε.

Η αποψινή καλεσμένη είναι η Γεωργία Κοφίνα, η οποία είναι και αυτή που έχει επιλέξει τα υλικά, που θα χρησιμοποιήσουν οι διαγωνιζόμενοι. Βέβαια, πολλοί ήταν αυτοί που πω μόλις άκουσαν την πολίτικη και μικρασιατική κουζίνα πιάστηκαν αδιάβαστοι καθώς δεν έχουν ξαναέρθει σε επαφή με τέτοιου είδους παρασκευές.

Ενοχλημένος ο Γρηγόρης - «Ερχόμαστε εδώ και μέσα σε μια ώρα...»

Στο προηγούμενο Mystery Box του MasterChef νικητής αναδείχθηκε ο Νικήτας, ο οποίος ήταν αυτός που στο αποψινό 21/3 επεισόδιο αποκάλυψε στους συμπαίκτες τους τα πιάτα που κρύβονταν κάτω από τις καμπάνες.

Οι επίδοξοι σεφ λοιπόν έπρεπε να δημιουργήσουν πολίτικες συνταγές όπως σουτζουκάκια, χουνκιάρ, ιμάμ μπαϊλντί και ρυζόγαλο. Όλες όμως έπρεπε να έχουν ως βάση το ρύζι.

Ωστόσο, πολλοί ήταν παίκτες που δυσαρεστήθηκαν, με πρώτον και καλύτερο τον Γρηγόρη, ο οποίος για ακόμη μια φορά δεν παρέλειψε να... γκρινιάξει και να παραπονεθεί.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μάλιστα κάποια στιγμή τον ρώτησε ποια από αυτά τα πιάτα γνωρίζει: «Δεν ξέρεις τίποτα; Τι τρως ρε Γρηγόρη; Μόνο κατσομπούσι και μίσο;», με τον Γρηγόρη, αρκετά εκνευρισμένος να απαντά:

«Είναι ένα είδος κουζίνας που προσπαθώ να παλέψω πάρα πολύ για να την καταλάβω αρχικά… Να καταλάβω τι είναι τα ιμάμ και το χιουνκάρ, θέλεις λίγο χρόνο. Ερχόμαστε εδώ και μέσα σε μια ώρα μαγειρεύουμε με παστουρμάδες και τα συναφή και μετά δεν ξέρουμε τι θα μας δώσουν….».

Ο νικητής του Mystery Box

Η πολίτικη κουζίνα ήταν το αποψινό 21/3 θέμα του Mystery Box και των δοκιμασιών της εβδομάδας στο Masterchef 6, κάτι που δυσκόλεψε αρκετά τους παίκτες, ειδικά τον Γρηγόρη.

Τα τέσσερα πιάτα που οποία δοκίμασαν οι κριτές ήταν του Νικήτα, του Γιάννου, της Ελπίδας και του Χριστόφορου, με εκείνο του Νικήτα να ξεχωρίζει και να παίρνει και την νίκη στο Mystery Box.

O παίκτης λοιπόν είχε στην διάθεσή του και τα ισχυρά πλεονεκτήματα του τεστ δημιουργικότητας. Συγκεκριμένα, είχε να επιλέξει για την δοκιμασία ανάμεσα σε τέσσερις καμπάνες, οι οποίες περιείχαν διάφορα πιάτα, τα οποία και θα αποτελούσαν την έμπνευση για τους παίκτες, ανάλογα με το πιάτο που θα τους έδινε ο Νικήτας. Οι καμπάνες έκρυβαν από κάτω: Καπνιστή μελιτζάνα με μοσχάρι κοκκινιστό, ρυζόγαλο, σουτζουκάκια με ρύζι, Ιμάμ.

Ο χρόνος που είχαν ήταν 60 λεπτά, ενώ για τρεις παίκτες ο χρόνος θα ήταν 45 λεπτά. Ο Νικήτας αποφάσισε να μαγειρέψει και παράλληλα κατέληξε στο να μην προκαλέσει τον Γιάννο, με σκοπό να του πάρει την κάρτα ασυλίας. Το ίδιο αποφάσισαν τόσο η Ελπίδα, όσο και ο Χριστόφορος, μιας και δεν ήθελαν να διακινδυνέψουν το γεγονός ότι o Γιάννος θα επέλεγε την πρώτη ύλη, που θα μαγείρευαν.

Ο Νικήτας έδωσε τα 45 λεπτά στον Παναγιώτη, τον Μάριο και τον Γρηγόρη, μιας και είπε ότι ήθελε να αποφύγει το να ανέβουν στον εξώστη.

«Σας παρακαλώ, μην το φάτε» - Απογοητευμένη η Καλλιόπη με το πιάτο της

Αρκετά απαιτητικό ήταν το αποψινό 21/3 τεστ δημιουργικότητας στο Masterchef 6, και έδειξε σε μεγάλο βαθμό πως δυσκόλεψε όλους τους παίκτες, μιας και η πολίτικη κουζίνα ήταν για πολλούς άγνωστη, ειδικά για τον Γρηγόρη.

Ο Νικήτας ήταν ο νικητής της δοκιμασίας του Mystery Box και έτσι ο ίδιος έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερα διαφορετικά πιάτα και να τα μοιράσει στους υπόλοιπους παίκτες, τα οποία θα αποτελούσαν πηγή έμπνευσης για το τελικό τους πιάτο.

Το πιάτο που επέλεξε να δώσει στην Καλλιόπη ήταν τα σουντζουκάκια με το ρύζι. Ωστόσο, το πιάτο είχε πολλά λάθη και μάλιστα οι κριτές δεν μπόρεσαν να το φάνε όταν χρειάστηκε.

Μόλις η ίδια είδε με τα μάτια της τα λάθη που είχε το πιάτο, τους είπε χαρακτηριστικά: "Σας παρακαλώ, μην το φάτε", με τον Πάνο Ιωαννίδη να της λέει: "Τι έπαθες σήμερα, κουκλάκι μου;"